Nyheder

Nye corona-tiltag i dansk erhvervsliv pr. 19 december 2021

20. december 2021

Den nye og ukendte corona-variant, Omikron, betyder hastig stigende smitte i samfundet. Derfor har et flertal af Folketingets partier besluttet at skærpe restriktionerne for dansk erhvervsliv. Der er dog hjælp at hente, da der i sidste uge blev indgået en aftale om hjælpepakker.

Læse mere her Læs mere: Nye corona-tiltag i dansk erhvervsliv pr. 19 december 2021

Nye kompensationsordninger på vej

15. december 2021

Virksomheder og freelancere, som er berørt at restriktioner, kan snart søge om kompensation.
Der arbejdes på, at få lovgivningen på plads så hurtigt som muligt.

Læs mere her Læs mere: Nye kompensationsordninger på vej

Husk momsfristen 1. december – og få hjælp til at gøre det rigtigt

11. november 2021

Ca. 150.000 virksomheder med kvartalsafregning skal indberette moms senest 1. december. Momsperioderne, der skal indberettes, er 3. kvartal 2021.

Husk, at selvom du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’.  Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.

OBS, hvis du har coronalån
Hvis din virksomhed har et eller flere rentefri coronalån (momslån eller A-skattelån), så vær opmærksom på, at der er en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden. Du kan risikere at miste dit/dine lån. Læs mere om coronalån på
skat.dk/corona.

Nyt look i TastSelv Erhverv
Når du logger på TastSelv Erhverv denne gang, så vil du se, at vi har opdateret designet. Menuen er fx flyttet fra en venstremenu ind på selve siden, og vi har justeret lidt på nogle af menupunkternes navne.  Men ellers er alt, som det plejer.  Vi håber, at du hurtigt vænner dig til det nye design.

Undgå de mest hyppige fejl
Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Når vi tjekker tallene, ser vi derfor nogle fejl, der går igen. Fx blander nogle virksomheder private og erhvervsmæssige udgifter sammen. Det er vigtigt at holde dette adskilt. Der er også nogle, der mister deres bilag og dermed ikke har den nødvendige dokumentation for regnskabet.

Noget af dette kan undgås ved at have en god bogføringspraksis. Vores bogføringsguide kan fx hjælpe dig med at bogføre dine bilag korrekt og se, hvad du kan trække fra i regnskabet. Med en god, løbende bogføring bliver den næste momsindberetning også nemmere.
Få mere hjælp – og indberet – på skat.dk/huskmoms

Sådan tjekker vi din indberetning
Når du har gjort dit arbejde og har indberettet moms, så starter vores arbejde i Skattestyrelsen med
at tjekke tallene.
Vi samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom vi tjekker tal og oplysninger løbende, så er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Vi gør vores bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar. 
Læs evt. mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på
skat.dk/skattekontrolLæs mere: Husk momsfristen 1. december – og få hjælp til at gøre det rigtigt

Husk at indberette til tiden, så du ikke mister dit rentefrie lån

25. november 2021

Skattestyrelsen sender onsdag den 24.11. en ekstra servicemeddelelse til alle virksomheder med aktive coronalån - ca. 49.000.

 

Her gør vi opmærksom på, at virksomhederne risikerer en opsigelse af deres lån, hvis de ikke overholder indberetningsfristerne på fx moms.

 

Samtidig opfordrer vi virksomhederne til at oplyse en mailadresse, så de kan få en påmindelse om fristerne.

 

Bemærk venligst, at brevet, som er vedlagt, sendes som Digital Post til virksomhedernes e-Boks erhverv.

Læs mere om betingelserne for at beholde lånet på skat.dk/corona, eller ring til os, hvis du har spørgsmål på 72 22 12 3

Læs mere: Husk at indberette til tiden, så du ikke mister dit rentefrie lån

Slutafregning for kompensation: Fristen nærmer sig

16. september 2021

D. 30. september er der frist for at indberette dokumentation for faktiske udgifter, omsætning og hjemsendte ansatte, hvis man har modtaget kompensation i forbindelse med corona. Det er vigtigt at overholde fristen, for afregner man for sent, kan hele kompensationsbeløbet kræves tilbagebetalt!

Læs mere:

&nbs

Læs mere: Slutafregning for kompensation: Fristen nærmer sig

Vi er medlem af:

fdr-logo