BoligJobordningen bliver permanent

Fredag, 26. januar 2018

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti blevet enige om at gøre BoligJobordningen permanent.

Det betyder, at danskerne også fremover kan få fradrag for bl.a. rengøring i hjemmet og håndværksydelser til energirenovering af boligen.

Som en del af finansloven for næste år er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at bruge ca. 445 mio. kr. årligt på at videreføre BoligJobordningen som en permanent ordning.

BoligJobordningen udløb ved udgangen af 2017, men nu har man valgt at forlænge den i en tilpasset udgave. Som udgangspunkt er der fortsat at finde 2 slags ydelser: Serviceydelser og håndværksydelser. Fradraget for serviceydelser – herunder rengøring og børnepasning – fastholdes uændret, mens visse håndværksydelser udgår, heriblandt energirådgivning, solafskærmning af vinduer og glasdøre, fjernelse af asbest, m.m.

Derudover tilføjes nye muligheder for fradrag, bl.a. ved installation af tyverialarm i hjemmet.

Skatteminister Karsten Lauritzen udtaler: ”Vi har set, at flere hundredetusinde danskere benytter fradraget til at få hjælp med fx at gøre rent derhjemme, så de kan få mere tid til at være sammen med deres børn. Og regeringen vil meget gerne hjælpe børnefamilierne med at få en lettere hverdag. Derfor er det en god håndsrækning til alle danskere, at vi nu gør BoligJobordningen permanent”.

Med den nye og permanente BoligJobordning fastholdes loftet for fradrag for serviceydelser som fx rengøring på 6.000 kr. om året. Fradraget svarer til, at der trækkes ca. 25 pct. fra lønudgifterne på regningen.

Derudover kan danskerne fremover få et skattefradrag på op til 12.000 kr. for en række håndværksydelser som fx udskiftning af ruder, vinduer og døre samt tilslutning til bredbåndsnettet.

Den nye ordning gælder for arbejde udført fra og med den 1. januar 2018.

 

Du kan læse den fulde pressemeddelelse fra Skatteministeriet her.

Vi er medlem af:

fdr-logo